“Позивний Бандерас”. Держава профінансувала зйомки військового детективу за участю бійців АТО

 

У кінці квітня почнеться підготовчий процес зйомок військового детектива “Позивний Бандерас” режисера Зази Буадзе. Фільм наполовину фінансується з держбюджету України.

Сценарій написали Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов, продюсер картини – Сергій Баранов, повідомляє прес-центр Держкіно.

Знімальна група з 20 квітня проведе тиждень на полігоні з інструкторами, щоб краще відчути і зрозуміти реалії життя військових. Лише після цього вони візьмуться за зйомки.

Дія фільму відбувається восени 2014 року в зоні АТО. Йтиметься про групу розвідників на чолі з Антоном Саєнком (позивний “Бандерас”), якого зіграє актор дніпровського театру Олег Шульга, котрий був добровольцем в АТО. В епізодах – реальні військові ЗСУ – учасники антитерористичної операції на Сході України.

“Завдання Бандераса – знешкодити російського підривника на прізвисько Ходак. Але проблема головного героя не тільки в тому, що він зіткнеться зі справжнім професіоналом. Справа ускладнюється тим, що операцію із захоплення йому потрібно провести біля свого рідного села, жителі якого вважають його зрадником”, – ідеться в анонсі.

13 грудня Держагентство України з питань кіно уклало з компанією “Три-я-да продакшн” контракт на надання кінопроекту “Позивний Бандерас” державної фінансової підтримки розміром 19 663,4 тис. грн.
Загальна вартість виробництва фільму – 39 326,9 тис. грн.

Як писала “Новинарня“, паралельно знімається інший фільм про героїв АТО з державним фінансуванням – “Кіборги” Ахтема Сеїтаблаєва.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна