Ситуація в зоні АТО ускладнюється, поранено п’ятьох українських бійців

 

Ситуація в районі проведення АТО ускладнюється. За минулу добу, 10 квітня, російсько-окупаційні війська 64 рази обстріляли позиції Збройних Сил України. П’ятеро українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Приморському напрямку, по захисниках Водяного противник відкривав вогонь зі 122 мм артилерії, мінометів калібру 120 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП. Оборонців Новотроїцького обстрілював з мінометів калібру 120 мм та гранатометів. По опорних пунктах поблизу Березового, Мар’їнки та Красногорівки гатив із 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. По позиціях в районі Гнутового та Гранітного бив з протитанкових гранатометів. Захисників Гнутового й Талаківки бойовики обстрілювали з великокаліберних кулеметів та з озброєння БМП. Морських піхотинців під Широкиним – зі стрілецької зброї. А поблизу Мар’їнки активізувався ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку по оборонцях шахти “Бутівка” били міномети калібру 120 мм та кулемети великих калібрів. Оборонців Авдіївки та Опитного російсько-терористичні підрозділи накривали вогнем із 82 мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах поблизу Зайцевого, Пісків та Луганського били з гранатометів та кулеметів великих калібрів, а позиції в районі Кам’янки обстріляли з кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку позиції сил АТО поблизу Кримського та Катеринівки противник обстрілював з мінометів калібру 82 мм, по захисниках Валуйського, станиці Луганської та селища Донець бив із гранатометів. Опорні пункти в районі Лобачевого обстрілювали зі стрілецької зброї.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні в зоні проведення антитерористичної операції було зафіксовано загалом 44 обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна