Міністри G7 наразі не змогли домовитися щодо нових санкцій проти Росії і Сирії

 

Міністри закордонних справ країн “Великої сімки” (G7) не змогли домовитися щодо санкцій проти Росії і Сирії.
Про це заявив глава МЗС Франції Жан-Марк Еро, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на L’Orient le Jour.

За його словами, міністри погодилися, що рішення сирійської кризи неможливе, поки президент Башар Асад лишається при владі.

Однак пропозиції запровадити санкції проти вищого військового керівництва були відкладені в сторону.

За інформацією джерела в британському уряді, який ініціював питання запровадження санкцій, обмежувальні заходи проти Сирії та Росії не розглядаються, доки не буде проведене розслідування щодо хімічної атаки в провінції Ідліб.

Нагадаємо, кількість загиблих в результаті газової атаки на місто Хан-Шейхун, яке контролює опозиція, сягнула понад 80 осіб.

Влада Сирії заявляє про відсутність у неї хімзброї.

У міноборони РФ визнали, що удару завдала авіація президента Асада, але ціллю нібито було хімічне виробництво бойовиків. Натомість у США, Британії, Франції покладають відповідальність на урядові війська Башара Асада.

У відповідь на цю атаку американські військові кораблі вночі 7 квітня випустили 59 крилатих ракет “Томагавк” по авіабазі Шайрат, яка, за висновком Пентагону, використовувалася для зберігання хімічної зброї, застосованої для удару по Хан-Шейхуну.

Читайте також:
У кадр ЗМІ на сирійській авіабазі Шайрат потрапили
російські контейнери хімзброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна