Країни ЄС і НАТО створили центр протидії гібридним загрозам

 

Представники низки країн-членів НАТО у вівторок, 11 квітня, уклали угоду про створення в Фінляндії центру, який займатиметься вивченням способів протидії кібератакам, пропаганді та дезінформації.

Як повідомляє Reuters, США, Велика Британія, Франція, Німеччина, Швеція, Польща, Фінляндія, Латвія та Литва підписали меморандум про розуміння щодо членства в такому центрі. Очікується, що в липні до роботи центру приєднаються більше країн ЄС.

Центр буде розташований у Гельсінкі, до його діяльності будуть залучені експерти з країн-учасниць.
Річний бюджет центру становитиме близько 1,5 млн. євро. Половину бюджету забезпечуватиме Фінляндія, решту – інші члени.

Керівна група центру має провести своє перше засідання 12 квітня. Буде сформована команда орієнтовно з десяти осіб, які працюватимуть у центрі.

Як сказав міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні, новий центр покликаний підвищити обізнаність щодо гібридних загроз.

“Центр є реальним стимулом для співпраці між ЄС і НАТО. Гібридна діяльність стала постійним елементом європейської безпеки”, – пояснив він.

Читайте також:
Єврокомісія повідомила про “масштабну” кібератаку на свій сайт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна