“Інструктори” під мінами. Міноборони РФ визнало смерть двох своїх контрактників у Сирії

 

Після розголосу в соцмережах Міністерство оборони РФ визнало смерть у Сирії двох своїх військових контрактної служби.
Двоє російських військовослужбовців загинули в Сирії, ще один поранений, повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на міноборони Росії.

В оборонному відомстві загиблих і поранених у Сирії бійців ЗС РФ називають “інструкторами” та “військовими радники” – за офіційною версією, в бойових діях бере участь лише російська авіація.

“Російські військовослужбовці контрактної служби, які перебували в одному з підрозділів сирійських військ як інструктори стрілецької підготовки, разом з офіцером – російським військовим радником, піддалися мінометному обстрілу з боку групи бойовиків”, – ідеться в офіційному повідомленні з Москви.

В результаті вибуху міни двоє військовослужбовців загинули.

“За життя пораненого російського військовослужбовця продовжують боротися військові медики”, – заявили в МО РФ, додавши, що військовослужбовці представлені до державних нагород.

Напередодні “Новинарня” з посиланням на соцмережі писала, що один з убитих у Сирії росіян – контрактник Ігор Завидний з Оренбурзької області. Його ховають уже 11 квітня.

За офіційними даними, з початку російської військової операції в Сирії загинули понад 30 російських військових. Водночас експерти стверджують, що ці дані суттєво занижені.

Читайте також:
Двічі окупант. У Сирії вбитий полковник Галицький
– командир “бойових бурятів” з Донбасу, українець і “герой Росії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна