Бойовики “ДНР” передали в Україну ще 14 осіб із місць відбування покарань

 

Сепаратисти ОРДО передали Україні ще 14 в’язнів, які відбували покарання з довоєнних часів на території Донеччині, що зараз непідконтрольні уряду України.
Про це повідомив у соцмережі керівник секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко.

“Ще 14 осіб уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська сьогодні забрала з місць ув’язнення в Донецьку”, – написав він удень 11 квітня.

Крикливенко оприлюднив фото, з яких видно, що передача ув’язнених українській території відбулася на ділянці автодороги в районі лінії розмежування.
З українського боку приїхав зокрема мікроавтобус зі сцецрпизначенцями, які охороняли омбудсмана Лутковську, медичні працівники та ін.
Бойовики “ДНР” зі свого боку підігнали автозак із символікою самопроголошеної “республіки” та абревіатурою ГСИН МЮ ДНР – так звана “державна служба виконання покарань міністерства юстиції”.

Як випливає з коментарів Богдана Крикливенка, частина переданих в’язнів були засуджені українськими судами до пожиттєвого ув’язнення.

Загалом, за його словами, за два роки з Донецька вивезли 147 осіб, що відбувають покарання.

Нагадаємо, у березні цього року Росія віддала Україні 12 в’язнів з Криму.

Раніше 150 ув’язнених у Криму громадян України перевели в російські колонії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна