У Єгипті на три місяці запроваджено надзвичайний стан

 

Президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі оголосив про запровадження в країні надзвичайного стану на три місяці.

Таке рішення було ухвалено після терактів, що відбулися в християнських церквах в Александрії й Танті у неділю, 9 квітня, повідомляє АР.

При цьому Ас-Сісі звинуватив не названі ним країни, які не назвав, у розпалюванні нестабільності в Єгипті.

“Єгиптяни зірвали змови і зусилля країн та фашистських, терористичних організацій, які намагалися контролювати Єгипет”, – заявив президент.

Відповідно до конституції Єгипту, рішення про запровадження надзвичайного стану ще має затвердити парламент.

Востаннє в Єгипті проголошували надзвичайний стан після повалення президента Мохаммеда Мурсі, коли його прихильники організували масові демонстрації, що переросли в акти насилля.

Водночас режим надзвичайного стану в Єгипті діяв упродовж усього періоду президентства Хосні Мубарака, який керував країною впродовж майже 30 років і був відсторонений від влади в результаті революції 2011 року.

Як писала “Новинарня“, під час святкування Вербної неділі 9 квітня у коптських храмах міст Александрія і Танта прогриміли вибухи. За оновленими даними, загинуло 43 людини.

Через теракти  у країні оголошено триденну жалобу. Відповідальність за два теракти взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна