У Чернігові відбувся перший чемпіонат України з шахiв i шашок серед учасникiв бойових дій

 

У Чернігові відбувся перший чемпіонат України з шахiв i шашок-64 серед учасників бойових дій.
На базі комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 протягом двох днів змагалися 11 шахістів із восьми областей України, повідомляє “Новинарня” з посиланням на місцеве видання Чеline.

“Учасники – це наші воїни, які захищали Україну в АТО, «афганці» та учасники бойових дій в Югославії”, – розповів суддя змагань Юрій Куценко.

Партії відбувалися за коловою системою, з контролем (за електронними годинниками) 15 хвилин плюс 5 секунд за зроблений хід.

Серед учасників турніру були як любителі, так і більш досвідчені гравці.

У шахах перемогу святкував кандидат у майстри спорту чернігівець Андрій Леоненко – чемпіон області серед учасників бойових дій.
Друге й третє місця розділили Олександр Єрмаков із Запоріжжя та Іван Урупа з Луцька.

У шашках перше місце посів одесит Петро Фігідов, другим, як і в шахах, став Олександр Єрмаков. Не залишився без нагороди й шаховий чемпіон Леоненко, який за шашковою дошкою став третім.

Переможців і призерів змагань нагородили кубками, медалями та дипломами спорткомітету.

“Це ми перший чемпіонат України проводимо, і бажано було б, якби в усіх областях проводили чемпіонати області, і всі чемпіони сюди приїжджали”, — зауважив молодший лейтенант поліції роти особливого призначення “Чернігів” Андрій Леоненко.

Змагання планують зробити традиційними.

За словами організаторів, такі турніри сприяють адаптації учасників АТО до мирного життя, розширюють коло їхнього спілкування.

Читайте також:
Війна за ветерана. Як суспільство й держава борються за психологічну адаптацію учасників АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна