Суд знову повернув САП обвинувальний вирок щодо Пасішника, який тиснув на Абромавичуса

 

Солом’янський районний суд Києва повернув прокуратурі обвинувальний вирок у кримінальному провадженні стосовно колишнього виконавчого директора НАК “Нафтогаз України” Андрія Пасішника.
Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“Суддею Захаровою А.С. у підготовчому судовому засіданні прийнято рішення про повернення прокурору обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням Пасішника А.П. за ч.1 ст. 344 ККУ, а саме в незаконному впливі на посадову особу з метою перешкодити виконанню нею своїх службових обов’язків та домогтися ухвалення нею незаконного рішення”, – сказано в повідомленні.

Суддя не навела мотиви прийнятого рішення, оскільки оголошено лише його резолютивну частину.
Повний текст ухвали буде оголошено 14 квітня.

У САП також зазначили, що занепокоєні “черговим відкладенням розгляду справи Пасішника”, і оскаржать рішення суду.

У відомстві нагадали, що це вже друге повернення обвинувального акту судом прокурору — 4 серпня 2016 року обвинувальний акт уже повертали прокурору, однак Апеляційний суд міста Києва задовольнив скаргу на це рішення.

“САП занепокоєна, що 22 квітня буде рік від скерування обвинувального акту до Солом’янського районного суду міста Києва, проте на сьогодні не відбулося жодного підготовчого засідання у справі”, – сказано в повідомленні Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як повідомляла “Новинарня“, детективи Національного антикорупційного бюро встановили факт здійснення Пасішником у період з 25 січня по 1 лютого 2016 року незаконного впливу на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції на призначення виконавчого директора НАКу заступником міністра економіки.
Пасішник назвав підозри НАБУ безпідставними.
3 лютого Абромавичус гучно заявив про відставку та обвинувачення на адресу близьких до президента осіб.

13 липня Пасішник припинив роботу на посаді виконавчого директора НАК “Нафтогаз України” і був призначений на посаду першого заступника генерального директора оператора нафтотранспортної системи компанії “Укртранснафта”.

Читайте також:
У САП засвідчили, що на Абромавичуса тиснув не Кононенко,
а Пасішник, якого судитимуть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна