Екстрадований із Росії головний екс-ДАІшник Києва поки що присів у Харківському СІЗО

 

Підозрюваний у корупції колишній начальник управління Державної автомобільної інспекції в Києві Микола Макаренко, який був естрадований із Росії, зараз у Харківському слідчому ізоляторі. Про це “Українським новинам” повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

“На сьогодні він перебуває в Харківському СІЗО”, – сказав він. Інших подробиць чиновник не повідомив.

7 квітня стало відомо, що Росія екстрадувала Макаренка в Україну.

На “хлібну” посаду Микола Макаренко був призначений уже при міністрі Арсенові Авакову. Два роки тому, у квітні 2015-го, Макаренка оголосили в розшук за підозрою у корупції. Як заявив глава МВС Аваков, махінації ДАІшників базувалися на схемах отримання незаконних грошових коштів у МРЕВ при оформленні автомобілів.
Тоді Макаренко втік за кордон через Білорусь.

Печерський районний суд міста Києва заочно обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як писала “Новинарня“, про те, що в Росії затримали екс-начальника ДАІ Києва та готують його екстрадицію, стало відомо ще у вересні 2016 року.
Російські правоохоронці тоді затримали Макаренка в аеропорту “Домодєдово” (Москва). Як стало відомо, екс-ДАІшник, що перебував у міжнародному розшуку за підозрою в корупції, переховувався в Ялті (окупований Крим), а потім приїхав до Москви, щоб транзитом летіти далі.
За інформацією джерел, Макаренко пропонував хабар російським правоохоронцям, щоб його відпустили, але марно.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна