Суд у Криму залишив під арештом фігурантів бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір”

 

Суд в окупованому Криму продовжив на місяць термін арешту фігурантам бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір”. Про це 9 квітня в коментарі сайту “Крим. Реалії” повідомив кримський адвокат Еміль Курбедінов.

“Всім на місяць продовжили арешт. Судове засідання проходило одночасно по всіх затриманих, всі четверо обвинувачених перебували в клітці. Звинувачення представило якісь оперативні дані, що на території [материкової] України ці люди визнані політв’язнями. Сторона звинувачення стверджує, що це є підставою не відпускати їх, тому що Україна сприятиме переміщенню обвинувачених на свою територію”, – заявив Курбедінов.

Адвокат додав, що протягом трьох днів буде подана апеляційна скарга, після чого буде її розгляд у так званому Верховному суді Криму.

Суд проходив в закритому режимі, на нього не пустили нікого, крім адвокатів.

Як відомо, 12 травня минулого року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків в будинках мусульман, а також у місцевому кафе. ФСБшниками були затримані і звинувачені в тероризмі четверо осіб: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров та Енвер Мамутов. Їх арештували за підозрою в участі в ісламській організації “Хізб ут-Тахрір”, яку Росія, на відміну від України, називає екстремістською.

Абсеїтов, Меметов, Абільтаров і Мамутов згадані у відозві Європарламенту як незаконно і безпідставно затримані громадяни України, що мають бути невідкладно звільнені.

Читайте також:
Європарламент ухвалив резолюцію до третіх роковин “референдуму” в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна