АТО: кількість обстрілів зросла, четверо поранених

 

Бойовики на Сході збільшили кількість провокаційних обстрілів позицій Збройних сил України. За минулу добу позиції силс АТО були обстріляні 59 разів.
Четверо українських воїнів отримали поранення. Про йе йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО про добу 8 квітня.

Епіцентром вогневого протистояння продовжує залишатись Маріупольський напрямок. Так, морських піхотинців у Широкиному ворог обстріляв із мінометів калібру 120 і 82 мм та великокаліберних кулеметів, а у Водяному — з 82-міліметрових мінометів та автоматичних гранатометів. Із мінометів калібру 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів були обстріляні захисники Мар’їнки. По опорних пунктах поблизу Красногорівки, Гнутового та Павлополя противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, по оборонцях Новогригорівки гатив з БМП та протитанкових гранатометів. Позиції поблизу Новотроїцького бойовики обстріляли з кулеметів та стрілецької зброї. У районі Березового вели вогонь із великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку ворог вогнем з озброєння БТР, мінометів калібру 120 і 82 мм накривав захисників Верхньоторецького. Зі 120–мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП бив по опорних пунктах ЗСУ в районі Пісків. Міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем та кулемети великих калібрів незаконні збройні формування застосовували проти оборонців Авдіївки і Троїцького. З гранатометів та кулеметів обстрілювали позиції біля Кам’янки та шахти “Бутівка”, з великокаліберних кулеметів — біля Опитного. Протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю противник застосував проти наших воїнів під Новгородським та Луганським. У районах Пісків, Зайцевого та Троїцького активізувались ворожі снайпери.

На Луганському напрямку бойовики з автоматичних гранатометів обстріляли захисників Новоолександрівки, а по опорних пунктах поблизу Донця вели вогонь зі стрілецької зброї.

Читайте про 7 квітня:
Другу добу поспіль на фронті п’ятеро поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна