“Нацкорпус” зірвав проведення в Києві російського диктанту, організованого “Росспівробітництвом”

 

Активісти партії “Національний корпус” заблокували Російський центр науки і культури в Києві, де сьогодні, 8 квітня, мав відбутися “Тотальний диктант” із російської мови, організований “Росспівробітництвом”.

“Будівлю заблоковано активістами угруповання «Національний корпус», припинено доступ, лунали погрози фізичної розправи”, – заявила керівник прес-служби представництва Світлана Волиненко, яку цитує Інтерфакс-Україна.

За її словами, біля будівлі (вул. Борисоглібська, 2) розмістилися близько 50 осіб, на територію центру їх не пустила охорона. Активісти накинули ланцюг на ворота і заблокували прохід сміттєвими баками.

“Центр ворожої культури в Україні, таке собі «Представительство россотрудничества», ініціювало з’їзд, на якому вранці 8 квітня російські общини мали писати «тотальний диктант». А от до самого написання були залучені представники «бананових республік ЛДНР», після чого їх мали також визнати «культурними»”, – наголошують у “Національном корпусі”.

Як зазначається в повідомленні на офіційній сторінці партії у “Фейсбуці”, “на «диктант» приїхали російські посли – чоловіки і дами бальзаківського віку з явним російським говором, що ні при яких обставинах не хотіли чути від активістів Національного корпусу про війну. Та послухати довелося. Адже весь цей захід – ніщо інакше, як інформаційна війна – намагання вплинути на думки українців!.

“Це просто створення «російського світу» в Україні. Вони робили все, щоб тут розпалювати ненависть у людей, щоб з вас робити малоросів. Це така сама військова частина, як і «Сбербанк», як «зелені чоловічки» в Криму”, – наголосив речник “Національного корпусу” Олександр Алфьоров.

Міжнародна акція “Тотальний диктант” – традиційний щорічний диктант із російської мови, який у 2017 році проходить в 72 країнах світу.

А “Росспівробітництво” – підпорядковане МЗС Росії відомство, головна мета якого – поліпшення іміджу РФ за кордоном. Щороку Російська держава вкладає в “Росспівробітництво” мільярди рублів.

“Хто не знає: в Москві всі подібні українські офіси давно закриті, закриті навіть бібліотеки“, – нагадує власник кримськотатарської телекомпанії ATR Ленур Іслямов.

Російський центр науки і культури в Києві

Читайте також:

“Національний корпус” обіцяє з 10 квітня закрити всі російські банки в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна