Помічники “нормандського формату”: узгодження “дорожньої карти” для Донбасу триває

 

Учасники «нормандського формату» продовжуватимуть інтенсивні контакти для узгодження «дорожньої карти» виконання Мінських угод.
Про це було домовлено під час зустрічі дипломатичних радників лідерів чотирьох країн (Україна, Росія, Німеччина, Франція) 6 квітня у Мінську, повідомили УНІАН у прес-службі глави Української держави.

«Сторони домовилися продовжувати інтенсивні контакти у рамках нормандського формату з метою узгодження «дорожньої карти» виконання Мінських домовленостей», – сказано в повідомленні.

Також під час зустрічі окремий наголос було зроблено на забезпеченні безпечних умов діяльності Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) на Донбасі та надання безперешкодного доступу до всіх окупованих територій.

Російську сторону закликали вжити усіх необхідних заходів з метою припинення залякування бойовиками спостерігачів місії.

Наголошувалося, що СММ ОБСЄ повинна мати усі можливості для повноцінного виконання свого мандату.

Українська сторона наголосила, що останні кроки Росії та підтримуваних нею бойовиків на Донбасі, зокрема, фактична експропріація українських підприємств та визнання незаконних документів, суперечать Мінським домовленостям та загрожують усьому процесу врегулювання.

Як відомо, Україну 6 квітня в Мінську представляв заступник голови АП Костянтин Єлісєєв, Росію – помічник президента Путіна Владислав Сурков.
Переговори проходили в закритому від преси форматі.

Читайте також:
Провал “дорожної карти”: бо Росія хоче легітимізувати
свій протекторат на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна