НАТО виділить 1 млн. євро на службу розмінування ДСНС

 

Північноатлантичний альянс виділить понад мільйон євро на розвиток служби розмінування ДСНС України. Про це заявила журналістам перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє “Укрінформ”.

“Альянс прийняв рішення про надання матеріально-технічної допомоги Державній службі України з надзвичайних ситуацій на суму понад 1 млн. євро на розвиток галузі розмінування”, – сказала віце-спікер.

За словами Геращенко, вона наполягатиме на тому, щоб уже наступного тижня в парламенті в першому читанні був прийнятий законопроект про гуманітарне розмінування.

Такі заяви прозвучали після того, як 5 квітня в Києві відбулося засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО під спільним головуванням Ірини Геращенко і члена Парламентської асамблеї НАТО, канадської сенаторки Рейнел Андрейчук.

У спільній заяві вони закликали НАТО забезпечити допомогу в реформуванні сектора безпеки й оборони України, продовжувати розвивати Комплексний пакет допомоги, а також активізувати зусилля щодо сприяння підвищенню інформованості громадськості про НАТО.

Читайте також:
Порошенко розпорядився краще рекламувати НАТО:
будуть підручники, окремий сайт і свято

Канада виділяє 350 тис. доларів на гуманітарне розмінування Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна