Європарламент проведе дебати щодо безвізу для України, голосування – 6 квітня

 

Сьогодні, 5 квітня, у Європейському парламенті відбудуться дебати щодо надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Дебати починаються о 16:00 за київським часом, український безвіз у переліку питань значиться під третім номером, повідомляє “Європейська правда“.

Офіційно українське питання звучить так: проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги.

Під час дебатів виступить доповідач з українського питання Марія Габріель.

Голосування щодо надання Україні безвізового режиму з ЄС відбудуться у Європарламенті у четвер, 6 квітня.

Водночас праворадикальні депутати зареєстрували поправку до скасування візового режиму для громадян України.

Втім, у Міністерстві закордонних справ вважають, що ця попровка не отримає підтримки в ЄП.

Про це написала заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За словами Зеркаль, вона провела зустріч із доповідачкою Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ з питання безвізу для України Марією Габріель, яка висловила впевненість, що процес підготовки до дебатів та голосування за лібералізацію візового режиму відбувається в плановому порядку.

Габріель очікує, що безвіз отримає необхідну підтримку європарламентарів під час дебатів 5 квітня та відповідного голосування 6 квітня.

“Пропаганда та негативні новини розповсюджуються швидко, але це не зашкодить процесу ухвалення Європейським Парламентом довгоочікуваного рішення, незважаючи на те, що так зване «російське лоббі» усіма можливими засобами намагається створити негативну атмосферу навколо близьких перспектив запровадження безвізового режиму для України”, – написала Зеркаль.

За інформацією Укрінформ, авторами поправки є три депутати з Великої Британії, Німеччини та Швеції, які сповідують праву націоналістичну і євроскептичну ідеологію.

Вони входять до найменшої політичної групи Європарламенту “Європа свободи та прямої демократії”, яку очолює британський євроскептик Найджел Фарадж.

Нагадаємо, 9 березня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердив безвіз для України.

Після голосування в Європарламенті український безвіз мають схвалити у Раді ЄС. Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня.

Читайте також:

У день скасування візового режиму з ЄС грузини запустили флешмоб на підтримку безвізу для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.