Українці заслуговують негайно отримати безвіз, – доповідачка ЄП

 

У Європарламенті висловлюють упевненість, що українські громадяни найближчим часом зможуть подорожувати до країн ЄС без віз.
Про це в середу, 5 квітня, заявила перед дебатами доповідачка із питання лібералізації візового режиму з Україною, болгарська євродепутатка Марія Габріел.

“Ми переконані, що українські громадяни заслуговують негайно отримати можливість вільно подорожувати до ЄС. Україна досягнула всіх критеріїв, визначених ЄС, і навіть просунулася далі очікуваного результату”, – цитує Марію Габріел агенція “Укрінформ“.

Доповідачка зазначила, що скасування візового режиму є важливим кроком для зміцнення партнерства України і ЄС, що має особливе значення у житті пересічних громадян.

Як писала “Новинарня“, після дебатів середи голосування в Європарламенті щодо безвізового режиму для України відбудеться в четвер, 6 квітня.
Далі, за процедурою, це рішення має затвердити Рада Євросоюзу. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування.

Таким чином, як очікується, українцям скасують візи для подорожей до країн-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії) у червні.
Українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть подорожувати до країн ЄС на 90 днів у період кожних 180 днів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна