Перевізники протестують: десятки маршруток під Київською ОДА залишилися на ніч

 

Понад 60 мікроавтобусів, які вдень 5 квітня брали участь в акції протесту під Київською ОДА, залишилися на площі Лесі Українки також на ніч. Як передає “Новинарня“, таким чином водії приміських маршруток виконують обіцянку “мітингувати доти, доки їх не почують”.

“Бусами” заблокована практично вся площа від вулиці Омеляновича-Павленка до пам’ятника Лесі Українці, повідомляє кореспондент “Новинарня“.

акція перевізників КОДА 1 акція перевізників КОДА 2
<
>

Акція перед обласною адміністрацією почалася вранці в середу, 5 квітня.

Пікетувальники – перевізники з Київщини – встановили намет, принесли шини й погрожували спалити один з автобусів.

За словами учасників акції, вони протестують “проти корупційного перерозподілу ринку перевезень”.
Серед вимог перевізників – компенсація за перевезення пільговиків, зупинення нелегальних перевезень. Маршрутники області вимагають від керівництва КОДА припинити розподіляти маршрути в ручному режимі, натомість проводити конкурси. Також – відправити у відставку першого заступника голови КОДА Олександра Савченка, міліцейський генерал, колишній заступник міністра внутрішніх справ (2007-2010 рр.).

Акція оголошена безстроковою.

Як повідомляли в прес-службі КОДА, голова обласної держадміністрації Олександр Горган до мітингувальників не виходив, оскільки перебуває на лікарняному.

Читайте також:
Порошенко призначив нового очільника київської ОДА Горгана. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна