Голова НАЗК у ВР: звільнятися не буде, хоче аудиту

 

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак на вимогу парламенту виступила зі звітом з трибуни ВР, заявивши, що не збирається йти у відставку без незалежного аудиту діяльності її відомства.

“Потрібно провести незалежний аудит”, – сказала вона у відповідь на запитання нардепів, чи має вона мужність піти у відставку через незабезпечення нормальної роботи держреєстру е-декларацій.

Як передає “Новинарня“, вигуками “ганьба” нардепи відреагували на слова Корчак про те, що премії в розмірі до 200 тисяч гривень за місяць члени НАЗК виплачували собі “в межах закону”.

Крім того, на думку Корчак, “щоб вносити зміни до закону по запобігання корупції, потрібно враховувати практику діяльності органу (НАЗК)”.

Також Наталії Корчак у різкій формі закинули, що через проблеми з сайтом НАЗК підставило 3 тисячі держслужбовців під ризик кримінальної відповідальності за невчасне заповнення електронних декларацій.

Відповідаючи на запитання щодо регулярних збоїв у роботі реєстру декларацій і відповідальності за це Державної служби спезв’язку, голова НАЗК сказала: “Ми зараз готуємо судовий позов. І на сьогодні ми отримали проект акту про прийом виконаних робіт, де побачили, що за період збоїв у системі державне підприємство УСС навіть не захотіло виключити відповідні кошти… І зараз ми на рівні претензійної роботи намагаємося врегулювати ці питання. Однак нам ніхто не дає відповідь, у чому була проблема цих збоїв”.

За її словами, “всі пропозиції щодо посилення апаратної складової системи електронних декларацій Національне агентство повністю виконало”.

 

“Тому ми хочемо в суді, в межах договірних відносин з’ясувати причини, тому що нам ніхто відповіді не дає”, – заявила Корчак.

Вона зазначила, що наразі у НАЗК загалом почали перевірки щодо е-декларацій 76 осіб, при цьому заступник голови Руслан Радецький не доповідає їй про хід перевірки.

Коментуючи виступ голови НАЗК, лідер фракції “Народний фронт” Максим Бурбак нагадав, що Наталія Корчак колись у нього викладала, а тепер має подати у відставку.
“Двійку вам ставить парламент, несіть заліковку”, – заявив Бурбак на слова КОрчак про те, що вона мала б поставити йому двійку.

Читайте також:
НАЗК визнало збої реєстру поважною причиною запізнення з е-деклараціями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна