Вищий спецсуд скасував постанову про звільнення нардепа-вбивці Лозінського за “законом Савченко”

 

Вищий спецсуд задовольнив касаційну скаргу прокуратури і скасував ухвалу Апеляційного суду Київської області, за якою вийшов на свободу колишній нардеп від “Батьківщини” Віктор Лозінський, засуджений за вбивство.
Про це в соцмережі ввечері у вівторок, 4 квітня, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

“Вищим спеціалізованим судом задоволено касаційну скаргу прокуратури та скасовано ухвалу Апеляційного суду Київської області від 06.04.2016, якою залишено без змін ухвалу Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 25.02.2016 про звільнення Лозінського В.О. умовно-достроково від відбування покарання на невідбуту частину покарання – 1 рік 11 місяців 8 днів позбавлення волі”, – написав генеральний прокурор.

Як відомо, наприкінці січня 2016 року екс-нардеп Лозинський подав документи на перерахунок терміну за “законом Савченко”. Його суть полягає в тому, що суди зобов’язані враховувати кожен день, проведений засудженими у слідчих ізоляторах, як два дні відбуття покарання.
Клопотання було задоволено частково, в невідбутий термін зараховані 4 роки і 36 днів.

Суд останньої інстанції був засудив Лозінського до 10 років в’язниці. Злочин нардепа полягав у тому, що 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Голованівському районі Кіровоградської області нардеп Віктор Лозінський – у компанії з тодішніми прокурором району Євгеном Горбенком і начальником райвідділу міліції Михайлом Ковальським – застрелили місцевого мешканця Валерія Олійника.

Читайте також:
Апеляційний суд підтвердив, що Лозінський вийде на свободу

Рада зробила крок до зміни “закону Савченко”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна