Транслятори каналу RTVi пообіцяли більше не порушувати закони України

 

Власник телеканалу Russian Television International (RTVi) запевняє, що виявлені в його ефірі порушення українського законодавства будуть усунені найближчим часом.
Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Як зазначається, 13 березня Нацрада звернула увагу компанії “СонаР”, дистриб’ютора RTVi в Україні, на те, що в ефірі телеканалу 2 і 10 лютого кілька разів транслювалася передача “Особое мнение” (спільний проект з радіостанцією “Эхо Москвы”), учасники якої ставили під сумнів існування України як суверенної держави та висловлювали підтримку терористичних дій проросійських бойовиків та російських найманців на сході України.
Також вони вказували на нелегітимність чинної влади в Україні, висловлювали думку про необхідність збройного повалення конституційного ладу та анексії іншими країнами територій України.

Крім того, 4 лютого телеканал транслював художній фільм “Мамочки” 2010 року випуску, в якому позитивно зображено діяльність працівників російських правоохоронних органів та військовослужбовців.

Компанія “СонаР” передала відповідну скаргу правовласнику RTVi – британській компанії Brenrose limited.
Та визнала, що припустилася порушень через недостатню поінформованість працівників творчих колективів програм про обмеження в Україні на подібні передачі і фільми.

Зрештою Brenrose limited запевнила, що виявлені Нацрадою порушення будуть найближчим часом усунені і більше не повторяться.

Нагадаємо, через порушення українського законодавства в українських кабельних мережах за рішенням Нацради цього року була припинена трансляція каналів “Дождь” і “Телеклуб”.

Читайте також:
Нацрада призначила позапланову перевірку СТБ за “Битву екстрасенсів”
із російським бойовиком

Нацрада заборонила в кабелі ще один російський канал – через офіцера ГРУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна