Слідком РФ назвав ім’я киргиза, який підірвав метро в Петербурзі. Нібито прибічник ІДІЛ

 

Слідчий комітет РФ офіційно назвав ім’я чоловіка, який нібито здійснив теракт у петербурзькому метро 3 квітня. Російські ЗМІ зазначають, що він є прибічником “Ісламської держави”.

“Слідством встановлено особу чоловіка, який скоїв вибух у вагоні поїзда метро в Санкт-Петербурзі. Ним виявився Акбаржон Джалілов 01.04.1995 року народження”, – ідеться в заяві слідкому.

“Крім того, експертами-криміналістами виявлено генетичні сліди Джалілова на сумці, залишеній на станції метро «Площа Повстання», в якій містився вибуховий пристрій. Висновки генетичної експертизи і записи камер відеоспостереження дають слідству підстави вважати, що саме людина, яка вчинила теракт в вагоні, залишила сумку з вибуховим пристроєм на станції метро «Площа Повстання»”, –повідомляє СК.

Раніше про те, що 22-річний Джалілов вчинив теракт у Петербурзі, повідомляв місцевий сайт “Фонтанка”. Пізніше представник Держкомітету національної безпеки Киргизстану заявив, що ймовірним виконавцем теракту в метро був уродженець Киргизії.

“Газета.Ru” повідомляла, що Джалілов працював в автомайстерні разом зі своїм батьком, а російське громадянство отримав шість років тому. За словами джерела видання, Джалілов-молодший не перебував на обліку правоохоронних органів і не був помічений у злочинах. Його мати проживає в киргизькому місті Ош.

За інформацією “Інтерфаксу”, спецслужби Киргизстану допитали його сім’яю.

“Джалілов був прихильником однієї з організацій, пов’язаних з терористичним угрупуванням «Ісламська держава»”, – зазначає сайт каналу “Дождь”.

Як писала “Новинарня“, вибух у метрополітені Петербурга прогримів  вдень 3 квітня. За даними російських ЗМІ, його вчинив терорист-смертник, вибуховий пристрій був у його рюкзаку. Водночас слідчі органи оголосили розшук двох гаданих терористів.

Читайте також:
Від вибуху в метро СПб постраждали троє іноземців. Число жертв досягло 14

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна