За три роки війни на підконтрольній території Донеччини пошкоджено майже 11 тисяч будівель, – Жебрівський

 

За три роки війни лише на території Донеччини, яку контролює українська влада, різного ступеню пошкоджень від обстрілів з боку бойовиків зазнали 10682 житлових будинки, 111 шкіл, 79 дитсадків та 50 медичних закладів. На їхню відбудову та ремонт потрібно близько 3 млрд. грн.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив у соцмережі голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський, який 3 квітня зустрічався Інгрід Макдональд – директором керівної групи експертів з впровадження програми перетворень в Україні (STAIT), представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA).

“Я вже не кажу про об’єкти інфраструктури та масштаби руйнувань по лінії розмежування та на тимчасово окупованій території Донецької області”, – зазначив голова області.

За його словами, на зустрічі з представниками міжнародних гуманітарних організацій “погодили, що пріоритетними у нашій співпраці на цей рік є:
– відбудова приватних помешкань, зруйнованих внаслідок російської агресії;
– стабілізація комунального підприємства «Вода Донбасу»;
– допомога в оснащенні опорних шкіл;
– навчання у Східній Європі доброму урядуванню наших управлінців та стажування в ЄС людей, які бажають започаткувати тут приватне підприємництво;
– проект із формування алгоритму координації діяльності органів влади та міжнародних гуманітарних організацій”.

Читайте також:
На горі Карачун посадили дубовий гай у пам’ять про захисників України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна