НАЗК збирається подати до суду на свого сисадміна

 

Національне агентство із запобігання корупції має намір найближчим часом подати позов до суду на державне підприємство “Українські спеціальні системи” (УСС) за неякісне виконання ними обов’язків адміністратора системи електронного декларування.
Як передає УНІАН, про це перед засіданням уряду повідомила голова НАЗК Наталія Корчак.

“Ми будемо подавати в суд на системного адміністратора у частині застосування до нього штрафних санкцій, пов’язаних зі збоями функціонування системи електронного декларування. А в суді ми у всьому розберемося”, – сказала голова НАЗК.

За словами Корчак, позов планується подати або сьогодні (3 квітня) до кінця дня, або завтра.

Як повідомляла “Новинарня“, Єдиний реєстр електронних декларацій фактично не працював кілька днів перед дедлайном 31 березня. Посадовці скаржилися, що не могли вчасно подати свої декларації. На попередньому засіданні Кабміну прем’єр Гройсман закликав Корчак і всіх членів НАЗК подати у відставку.

Читайте також:
Голова НАЗК назвала правоохоронцям винних у збоях Реєстру е-декларування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна