На Донеччині бойовики вилаяли й обстріляли Місію ОБСЄ

 

Невідомі особи на контрольованій терористами території Донецької області, проїжджаючи повз патруль СММ ОБСЄ і вигукуючи образи на їхню адресу, відкрили вогонь із автоматичної зброї. Про це йдеться у звіті Місії.

Зазначається, шо в неділю, 2 квітня, починаючи з 12:25, патруль СММ у складі шістьох співробітників Місії на двох броньованих автомобілях перебував на автостоянці нежилої будівлі, розташованої за 50 м на захід від вул. Центральної на північній околиці підконтрольного терористам села Саханка. Троє членів патруля СММ були в автомобілях, а ще троє — ззовні.

О 13:00 автомобіль без знаків розрізнення (“Лада” бежевого кольору з українськими номерними знаками) із трьома пасажирами — чоловіками в одязі військового типу — рухався на північ по вул. Центральній. Проїжджаючи приблизно за 50 м від позиції патруля Місії, автомобіль знизив швидкість, водій відкрив вікно і три пасажири російською мовою прокричали образу на адресу СММ. Потім водій узяв в одного з пасажирів автомат АК-47 і, утримуючи кермо колінами, висунув його з відкритого вікна та здійснив два постріли в повітря. Водночас автомобіль не зупинявся і продовжував рухатися на північ у напрямку розташованого неподалік підконтрольного терористам села Ужівка (колишнє Ленінське, за 24 км на північний схід від Маріуполя).

Патруль Місії залишив місце події через 10 хвилин і попрямував до підконтрольного бойовикам села Безіменне (30 км на схід від Маріуполя), де о 13:25 спостерігачі побачили зазначений автомобіль без знаків розрізнення. Транспортний засіб був припаркований у центрі населеного пункту, і в ньому перебували двоє чоловіків. Встановити, чи належали ці особи до групи, причетної до інциденту, не вдалося.

Патруль Місії благополучно повернувся до своєї бази в Маріуполі.

СММ поінформувала про цей інцидент Спільний центр із контролю та координації.

Читайте також:
На українській території Луганщини обстріляно безпілотник ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна