Внаслідок повеней і зсувів у Колумбії загинули й зникли безвісти сотні людей

 

Жертвами зсувів на південному заході Колумбії стали щонайменше 154 людини, повідомляє BBC з посиланням на заяву президента країни Хуана Мануеля Сантоса.

Наразі відомо, що постраждали не менше 190 осіб. Безліч людей вважаються зниклими безвісти, але поки влада не називає конкретних цифр.

Сильні зливи призвели до того, що річки в регіоні вийшли з берегів. Сходження зсувів було викликане передусім розливом вод річки Мокоа та її приток. Президент країни полетів до найбільш постраждалого району – департаменту Путумайо.

На пошуки зниклих без вісті і ліквідацію наслідків зсувів були направлені понад тисячу військових. Рятувальники повідомляють, що погані погодні умови ускладнюють пошуки. Також сильно утруднений доступ до постраждалих районів – багато мости в регіоні зруйновані, пошкоджені дороги. Глава провінції Путумайо Соррел Арок зазначив, що потоки бруду затопили цілі квартали. Місто Мокоа – адміністративний центр департаменту Путумайо – виявилося фактично відрізаним від зовнішнього світу, там немає електрики і не працює система водопостачання.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна