Американці вибачилися за ненавмисне убивство понад 220 цивільних у Сирії й Іраку

 

Унаслідок авіаударів коаліції під проводом США із 2014 року в Іраку й Сирії загинули 229 мирних жителів. Про це йдеться в заяві штабу коаліції, передає CNN.

У штабі зазначають, що зараз триває розслідування авіаударів коаліції по Мосулу в середині березня, і може виявитися, що тут теж є загиблі мирні жителі.
За словами іракського високопосадовця, в Мосулі були знайдені 112 тіл.

Крім того, наразі оцінюються ще 43 повідомлення про випадки загибелі серед цивільного населення – 23 в Іраку і 20 у Сирії. При цьому, за словами чиновника, 17 із цих повідомлень не заслуговують довіри.

“Ми шкодуємо з приводу ненавмисного вбивства цивільних осіб в результаті спроб коаліції перемогти ІДІЛ в Іраку і Сирії та висловлюємо наші найглибші співчуття сім’ям й іншим особам, які постраждали від цих авіаударів”, – ідеться в заяві штабу коаліції.

Також у звіті сказано, що з серпня 2014 року по кінець лютого 2017-го коаліція завдала 18 600 авіаударів.

Читайте також:
Іракська авіація знищила заступника лідера ІДІЛ

Бабченко: міноборони РФ показало фото, які підтверджують застосування росіянами в Алеппо заборонених боєприпасів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна