СБУ закрила в’їзд в Україну дизайнеру й блогеру з РФ Артемію Лебедєву

 

Служба безпеки України заборонила в’їзд на територію держави відомому російському дизайнеру, блогеру Артемію Лебедєву. Про це повідомляє “Апостроф” з посиланням на власний запит в СБУ.

За інформацією спецслужби, в’їзд Лебедєву заборонений у зв’язку з діяльністю, яка може становити загрозу національним інтересам у сфері інформаційної безпеки.

“Службою безпеки України в інтересах забезпечення безпеки України прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну вказаною Вами у запиті громадянину РФ у зв’язку з вчиненням ним діяльності, спрямованої на нанесення шкоди у сфері інформаційної безпеки”, – йдеться у відповіді на запит видання.

Артемій Лебедєв (1975 р.н.) — російський дизайнер, засновник, художній керівник і власник “Студії Артемія Лебедєва”.
Син письменниці Тетяни Толстої, правнук письменника Олексія Миколайовича Толстого.

Російські ЗМІ з посиланням на колег Лебедєва пишуть, що причиною заборони на в’їзд йому в Україну могла стати лекція Лебедєва в арт-просторі Mezzanine, яку той прочитав на початку березня.

Виступ Лебедєва в 2014 році, коли він назвав “ідеальною” операцію з окупації Криму, викликав бурхливу реакцію в Україні. Повідомлялося також, що скандальний блогер відвідував окупований бойовиками Донецьк. Раніше Лебедєв був також і в Криму.
Центр “Миротворець” вніс Артемія Лебедєва до бази даних осіб підозрюваних у скоєнні злочинів проти громадської безпеки.

У Києві працює філія студії Лебедєва. Так, вона торік розробляла туристичний логотип Полтави, що викликало скандал.

Читайте також:
СБУ заборонила в’їзд в Україну представниці Росії на “Євробаченні-2017”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна