На горі Карачун посадили дубовий гай у пам’ять про захисників України

 

На горі поблизу міста Слов’янськ Донецької області у суботу, 1 квітня, у пам’ять про загиблих захисників України висадили дубовий гай.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на голову ДонВЦА Павла Жебрівського.

“На схилах гори в урочищі Крутий Яр, на площі 2 га працівники Донецької ОДА, представники громадських організацій області висадили майже 10 тисяч саджанців дуба звичайного. Чесно кажучи – неймовірно приємне відчуття від цієї роботи! Життєстверджуюче!” – написав Жебрівський у соцмережі.

“Висаджувати дубові гаї на місцях поховань – це прадавній український звичай. І хоча безпосередньо на Карачуні й у цьому урочищі немає військових поховань, але на схилах гори улітку 2014 року пролилась кров захисників України”, – додав він.

Голова ВЦА нагадав, що у квітні-липні 2014-го за Карачун велися затяжні бої із російськими окупантами. Гора має стратегічне значення не тільки через телевежу, а й через панівну висоту над Слов’янськом та Краматорськом.

Читайте також:
На Донеччині за рік відновлять сім парків, виділили понад 60 млн. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна