Порошенку подарували Щит Збройних сил України з осколків російських снарядів. ФОТО

 

Випускники Національного університету оборони України ім. Черняховського подарували президенту Порошенку символічний щит Збройних сил України, виготовлений з уламків російських снарядів.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Генштабу, подарунок верховному головнокомандувачу передали в п’ятницю, 31 березня, під час його візиту до НУОУ на урочистості з нагоди випуску.

Від імені випускників університету щит вручили полковник Олександр Хімченко та Герой України майор Євген Межевікін.

Автор композиції – Сергій Васютін, колишній військовослужбовець 28-ї окремої механізованої бригади, учасник бойових дій на Сході України, зварювальник за фахом.

Під час бойових дій Сергій дістав поранення, після якого звільнився із лав ЗСУ за станом здоров’я.

Символічний щит з хрестом важить понад 80 кг. Він виготовлений з осколків снарядів та мін, якими російські окупанти обстрілювали мирні міста й села Донбасу та бойові позиції українських військових.

“Цей щит символізує захист нашої держави, якого потребує сьогодні Україна, – сказав Сергій Васютін. – Кожен осколок у цьому щиті – це чиясь зруйнована доля. Наші випускники, які виконували і виконуватимуть бойові завдання в районі АТО допомогли мені зібрати необхідні матеріали – осколки від мін і снарядів… Я присвячую цю композицію українському народові, волонтерам, добровольцям та українським воїнам – усім, хто захищає нашу державу від російської агресії на Сході. Ми вистоїмо проти ворога і переможемо!”.

Нагадаємо, під час візиту до університету Черняховського Петро Порошенко розпорядився ще раз підвищити доплати учасникам АТО.

Читайте також:
Залізний трон Сходу “з уламків війни”
продали на аукціоні для допомоги армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна