ЗСУ готові до перемир’я з 1 квітня, але в разі провокацій не мовчатимуть, – Полторак

 

Міністр оборони Степан Полторак заявляє, що Україна готова до початку “великоднього” перемир’я на Донбасі, призначеного на 1 квітня, але буде відстоювати позиції у разі загрози життю українських військових. Про це він заявив на брифінгу в Києві 30 березня.

“Прийшов час, коли треба виконувати зобов’язання, в тому числі і Мінські зобов’язання, які були досягнені декілька років тому, тому що кожного разу, коли ми домовлялися, на жаль, цього не відбувалося”, – сказав генерал армії Полторак.

Він констатував, що припинення вогню є першим пунктом домовленостей, які були підписані в Мінську.

“ЗСУ готові до початку перемир’я. Разом з готовністю до перемир’я, якщо буде загроза нашим позиціям, нашим військовим, ми не будемо мовчати, ми будемо відстоювати наші позиції, на яких ми перебуваємо, ми будемо захищати життя наших військових”, – наголосив глава Міноборони.

Як повідомляла “Новинарня“, 29 березня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Сході України сторони домовились про повне припинення вогню в зоні АТО з 1 квітня, “напередодні великодніх свят”.
Крім того, з 1 квітня, до поминальних днів, заплановано істотне прискорення процедури перетину лінії зіткнення на КПВВ, планується продовжити роботу пунктів перетину в ранкові та вечірні години.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна