Порошенко дав наказ з 1 квітня припинити вогонь. І домовився з Меркель й Олландом

 

Президент Петро Порошенко повідомив, що дав доручення про припинення вогню на Сході з 1 квітня.
Про це він сказав на Мальті, відповідаючи на питання агентства “Інтерфакс-Україна” про те, чи готова українська сторона до реалізації досягнутих у Мінську домовленостей щодо “великоднього перемир’я”.

“Я дав усі необхідні команди Генеральному штабу і міністру оборони”, – сказав глава держави.

Його цитату поширив у соцмережі також прес-секретар Святослав Цеголко.

Порошенко додав, що саме українська сторона запропонувала на ТКГ встановити режим припинення вогню з 1 квітня.

“Це ще раз спростовує російські твердження про позицію української сторони, яка нібито не готова до миру. Навпаки, послідовно всі три роки ми не просто декларуємо, але й доводимо, що українська сторона за те, щоб забезпечити режим припинення вогню, виведення російських військ, отримання контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону та відновлення українського суверенітету над окупованим Донбасом і в Криму”, – наголосив президент.

Також Петро Порошенко повідомив, що під час конгресу ЄНП на Мальті домовився з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель про проведення тристоронніх телефонних переговорів лідерів України, Німеччини й Франції на наступному тижні.

“Відбулися дуже ефективні переговори з канцлером Німеччини, ми домовилися на початку наступного тижня провести телефонні переговори в тристоронньому форматі за участі канцлера Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, присвячені активізації процесу у Мінському форматі”, – сказав Порошенко.

Речник президента зазначив, що під час свого виступу в конгресі Європейської народної партії в мальтійському Сент-Джуліансі Ангела Меркель наголосила, що не можна відступати від принципів щодо збереження територіальної цілісності в Європі, зокрема в Україні.

Читайте також:
ЗСУ готові до перемир’я з 1 квітня, але в разі провокацій не мовчатимуть, – Полторак

Як відомо, 29 березня тристороння контактна група в Мінську узгодила повне дотримання режиму припинення вогню, яке набуде чинності з 1 квітня 2017 року.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що домовився з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель про проведення тристоронніх телефонних переговорів лідерів України, Німеччини й Франції на наступному тижні.

Про це Порошенко повідомив журналістам у Сент-Джуліансі на Мальті за підсумками участі в саміті ЄНП, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Відбулися дуже ефективні переговори з канцлером Німеччини, ми домовилися на початку наступного тижня провести телефонні переговори в тристоронньому форматі за участі канцлера Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, присвячені активізації процесу у Мінському форматі”, – сказав Порошенко.

Як повідомляла “Новинарня“, 29 березня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Сході України сторони домовились про повне припинення вогню в зоні АТО з 1 квітня, “напередодні великодніх свят”.
Крім того, до поминальних днів заплановано істотне прискорення процедури перетину лінії зіткнення на КПВВ, планується продовжити роботу пунктів перетину в ранкові та вечірні години.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна