За один ранок на Донеччині через необережність із вибухівкою загинули троє цивільних. ФОТО

 

Уранці в середу, 29 березня, на Донеччині троє цивільних насмерть підірвалися на вибухових пристроях: один чоловік – у полі, двоє – в помешканні через необережність із гранатою.

“50-річний чоловік підірвався в полі поблизу м. Часів Яр Бахмутського району. За попередніми даними, причиною вибуху стала детонація снаряду від протитанкового гранатомету”, – інформує прес-служба обласного ГУ Нацполіції.

“Трагічний випадок став результатом легковажного ставлення до вибухонебезпечних предметів”, – зазначили в поліції.

Місцевий мешканець пішов збирати металобрухт у лісосмузі поблизу населеного пункту, ймовірно, там і знайшов постріл від РПГ. Чоловік забрав боєприпас із собою, замість того, щоб повідомити про небезпечну знахідку правоохоронцям.
Дорогою до населеного пункту на відстані близько 300 метрів до житлових будинків він вирішив розібрати снаряд, використовуючи при цьому молоток, в результаті чого пристрій здетонував.

“Чоловік загинув на місці, інших жертв, яких могло бути більше, на щастя, немає”, – інформує ГУ НП, оприлюднюючи фото з попсованим молотком.

На місці працює слідчо-оперативна група Бахмутського відділу поліції. Під час огляду території правоохоронці знайшли фрагменти гранатометного пострілу.

Цього ж ранку,  близько 8:15, стався вибух у приватному будинку в Мирнограді (колишній Димитров), внаслідок якого загинули двоє людей.

“Для з’ясування обставин на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Під час огляду на місці вибуху правоохоронці виявили запал від гранати. Попередньо встановлено, що смерть двох чоловіків настала внаслідок необережного поводження з боєприпасом”, – повідомляє сайт ГУ НП Донеччини.

Одним із загиблих є господар будинку – місцевий мешканець 1956 року народження, особа іншого потерпілого встановлюється.

Приватний будинок у Мирнограді, де стався вибух. Фото: ГУ НП

Наразі співробітники поліції встановлюють всі обставини події, які призвели до загибелі чоловіків.

Читайте також:
У нозі бійця в зоні АТО застряг постріл гранатомета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна