Україна оскаржить рішення суду Лондона про розгляд справи щодо “боргу Януковича РФ” за скороченою процедурою

 

Високий суд Лондона не визнав обґрунтованість аргументів України у справі Росії проти України щодо виплати кредиту в 3 мільярди доларів, який у грудні 2013 року отримав український уряд від РФ, що називають “боргом Януковича”. Про це на брифінгу в середу, 29 березня, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

“Щойно отримали рішення Лондонського суду щодо так званого російського боргу, яке не визнає обґрунтованість позиції та аргументів України у цій справі”, – сказав глава Мінфіну.

Данилюк зазначив, що Україні вважає, що рішення суду не враховує об’єктивні наявні факти економічної та воєнної агресії проти України та її народу, які Росія безперервно вчиняє з 2014 року.

 

Україна оскаржить рішення Високого суду Лондона про розгляд справи щодо “боргу Януковича” за скороченою процедурою через те, що має докази, які можна озвучити виключно при повній процедурі. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко.

“Сьогодні немає рішення суду по цій справі, сьогодні є процедурне рішення щодо того, яким чином суд буде розглядати справу”, — уточнив Петренко в коментарі УНН.

“Ми вважаємо, що скорочений розгляд справи в даній ситуації не припустимий, тому що ми маємо багато аргументів і доказів нашої правоти, які можна озвучити виключно при повному розгляді справи”, — сказав міністр юстиції.

Він зазначив, що не можна робити висновки із цього рішення про те, що Україна може програти судову тяганину з РФ.

“Кінцеве рішення буде залежати в будь-якій процедурі від наступних слухань. Чи вони будуть за повною процедурою, чи вони будуть за скороченою процедурою, вони передбачатимуть подачу відповідних доказів і пояснень сторін. І це буде підставою для того, щоб суд уже виніс певне рішення”, — сказав Петренко.

Міністр підкреслив, що наразі рано робити прогнози.

 

Читайте також:
У Високому суді в Лондоні – останній день розгляду справи
про $3 млрд. борг Януковича Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна