У Луцьку, крім консульства Польщі, ще й розтрощили приміщення “Сбербанку” Росії

Крім обстрілу з гранатомета приміщення генконсульства Польщі, у ніч на 29 березня в Луцьку вчинили напад на філію “Сбербанку” Росії.
У відділенні банку на проспекті Волі розбили три вікна, повідомляє “Волинь24”.

Охоронець банку розповів, що коли прийшов на роботу, вікна вже були розбиті.

За повідомленням місцевого видання, поліцію не викликали. Відділення працює у штатному режимі.

Нагадаємо, в Україні триває громадянська кампанія проти функціонування філій російських банків із державним капіталом (VS Bank, БМ Банк, Сбербанк, ВТБ, Промінвестбанк та ін.), яку зокрема підтримує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як інформувала “Новинарня“, активісти “Азовського руху”, “Правого сектору” та ін. пікетували головний офіс “Сбербанку” в центрі Києва, вимагаючи припинення роботи фінансової установи країни-агресора. Активісти замурували центральний вхід до фінустанови бетонними блоками. Акції проти філій російських банків проходили і в регіонах.

Рада нацбезпеки ухвалила рішення щодо санкцій проти таких банків паралельно з блокадою “торгівлі з ОРДЛО”.

Раніше ЗМІ писали про те, що в Росії “Сбербанк” почав визнавати “паспорти” так званих “ДНР” і “ЛНР”.
Українська “дочка” фінустанови заявила, що не визнаватиме такі документи на території України.

27 березня “Сбербанк” Росії повідомив про продаж 100% акцій української “дочки”.
Покупці – власник британського паспорту Саїд Гуцерієв, син російського олігарха Михайла Гуцерієва (“Русснефть”) та ще один російський підприємець – Григорій Гусельников, який також має громадянство Великої Британії і володіє латвійським Norvik Banka.

Того ж дня ще до оголошення про продаж “Національного корпус” оголосив про тимчасове розблокування роботи відділень “Сбербанку” в Україні, зазначивши, що блокада успішно досягла завершення першого стратегічного етапу та анонсувавши наступний етап банківської блокади.

Читайте також:
НБУ готовий накласти санкції на “Сбербанк Росії” за паспорти ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна