Реєстр е-декларацій повільно, але працює. Дедлайн хочуть відтермінувати

 

Після 17:00 29 березня Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відновив свою роботу. Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з запобіганню корупції.

У полі “Стан функціонування Реєстру” на сайті НАЗК написано, що “Реєстр працює повільно. Зараз багато користувачів”.

Раніше в середу члени НАЗК схвалили за основу проект рішення, згідно з яким декларанти звільняються від адміністративної відповідальності, якщо вони до 1 квітня не зможуть подати свою е-декларацію через збої в роботі системи.

Члени НАЗК вирішили завтра на засіданні прийняти це рішення в цілому, аби ті декларанти, хто не встиг вчасно внести свою декларацію, не хвилювалися, що вони можуть бути піддані адміністративній відповідальності за невчасне подання декларації.

Міністр юстиції Павло Петренко на брифінгу 29 березня запропонував Верховній Раді скасувати кримінальну відповідальність за несвоєчасне подання е-декларацій та повідомив, що Мін’юст внесе проект закону про відтермінування подачі декларацій на місяць.

Читайте також:
“Батько” Приват24 готовий зробити працюючу систему е-декларування
в 4 рази дешевше

Криза е-декларування: НАЗК у відставку не збирається, сервіс висить,
чиновники мучаться

Як повідомляла “Новинарня“, з наближенням 31 березня – дати завершення другого етапу подання електронних декларацій держслужбовцями, сайт НАЗК перестав витримувати навантаження, як і під час “першої хвилі” восени 2016 року.
Соцмережами ширяться повідомлення від чиновників, які кілька днів поспіль не можуть заповнити декларації через технічні проблеми на сайті.

Другий етап електронного декларування в Україні стартував із січня 2017 року. Він охопить ще понад 700 тисяч нових декларантів, у тому числі частину освітян та лікарів. Е-декларації подаватимуть усі публічні службовці України.
У жовтні 2016, під час першої хвилі декларування веб-сайт НАЗК через велику кількість запитів також працював нестабільно, зокрема голова ВР Андрій Парубій не міг подати декларацію кілька днів.

Торік уряд виділив на функціонування Агентства 605 млн. грн. – як заявляв міністр юстиції Павло Петренко, НАЗК “не виправдало ці кошти”. При цьому Агентство досі не провело перевірку е-декларацій, оприлюднених у 2016-му.

Бюджет НАЗК на 2017 рік становить 162,8 млн. грн.

НАЗК працює вже рік, і протягом усього часу його керівники є одними з найбільш високооплачуваних держслужбовців в Україні.
Так, з квітня по вересень 2016 року Наталія Корчак отримала понад 700 тис. грн. Кожен місяць їй нараховувався оклад – 35 тис. грн, 50% від окладу – у вигляді надбавки за вислугу, 100% окладу – надбавка за інтенсивність і ще 100% окладу – у вигляді премії.
У липні і вересні члени агентства отримали по 250% премії, крім окладу і надбавок.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна