Папа Римський закликав Європу вилікуватись від популізму

 

Папа Римський Франциск назвав посилення впливу популістів у Європі “квітами егоїзму”. Він закликав владу країн ЄС активніше боротися з поширенням популістських рухів, представники яких не здатні усвідомити “вузькість своїх поглядів”.

“Зміцнення солідарності між країнами ЄС є дієвим ліками проти поширення популізму”, – сказав понтифік.

Франциск заявив, що необхідно знову почати мислити по-європейськи, щоб захиститися від небезпеки сірої одноманітності або тріумфу партикуляризму”.

Папа застеріг європейських політиків від використання емоцій співгромадян для підвищення власного рейтингу.

Франциск підкреслив, що Європейський Союз зможе подолати нинішню кризу, якщо повернеться до ідеалів засновників ЄС.

“Дух європейської солідарності”, на думку Франциска, не повинен обмежуватися економічними і фінансовими вимогами. Засновники Євросоюзу говорили про те, що Європа – це не звід правил, яких слід дотримуватися, і не довідник протоколів і процедур, нагадав Папа. У центрі уваги, за його словами, завжди має перебувати людина.

Європа – це “спосіб зрозуміти людей, виходячи з їх трансцендентної невід’ємної гідності”, – сказав понтифік.

Як зазначає РІСУ, аудієнція глав держав і урядів країн ЄС у Франциска відбулася напередодні відзначення в столиці Італії 60-річчя Римського договору, який був підписаний 25 березня 1957 року урядами ФРН, Франції, Італії, Бельгії, Нідерландів і Люксембургу та став основою для створення Європейського економічного співтовариства (ЄЕС).

Читайте також:

На ювілейному саміті в Римі лідери 27 держав Євросоюзу підписали декларацію про майбутнє ЄС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна