Дуда закликає не применшувати обстріл консульства в Луцьку з РПГ. Порошенко кличе слідчих з Польщі

 

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не можна применшувати значення обстрілу генконсульства РП в Луцьку та що цей інцидент вимагає рішучої реакції. Про це повідомляє “Укрінформ“.

“Значення атаки на польське консульство в Луцьку абсолютно не можна применшувати. Постріл із гранатомета і знищення (насправді – пошкодження – “Н”) з цього приводу будинку, на щастя, не призвели до жертв. Але це не є чимось, після чого можна перейти до нормального порядку денного, це вимагає рішучої реакції”, – наголосив Дуда у середу, 29 березня.

Польський президент наголосив – це не лише справа державної ваги, а, насамперед, питання безпеки диппредставництва і безпеки поляків.

Раніше цього дня президент Петро Порошенко зателефоноував Анджею Дуді через інцидент із польським консульством у Луцьку.

Як зазначено в повідомленні прес-служби президента, Порошенко заявив, що “українська влада діятиме рішуче для унеможливлення таких провокацій у майбутньому”.

Глава держави доручив посилити охорону дипломатичних представництв в Україні і місць історичної пам’яті та запропонував залучити польських фахівців до складу оперативно-слідчої групи для встановлення винних у цьому злочині.

“Лідери двох держав погодились, що жодні провокації не повинні впливати на дружні польско-українські відносини”, – сказано в повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, вночі 29 березня невідомі обстріляли приміщення генерального консульства Польщі в Луцьку, розташоване на вулиці Дубнівській, 22б.
В СБУ заявили, що, за попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв внаслідок вибуху немає.
Волинські силовики заявляють, що мають зачіпки для розслідування.

Читайте також:
Після обстрілу польського консульства в Луцьку знайшли
хвостовик реактивної гранати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна