“Батько” Приват24 готовий зробити працюючу систему е-декларування в 4 рази дешевше

 

На створення системи для електронного декларування доходів держчиновників із держбюжету витрачено 27 млн. гривень, натомість екс-директор з інформаційних технологій “Приватбанку” Дмитро Дубілет готовий забезпечити її безперебійну діяльність за 7 мільйонів. Про це він написав у соцмережі 29 березня на тлі скандалу з непрацюючою системою е-декларування.

“Якийсь сюр із цими е-деклараціями. На створення системи, яка не працює, виділили 27 млн. гривень. Уряд оголосив, що готовий витратити на неї до 100 млн. грн.
Публічно заявляю, що команда iGov готова створити систему з бюджетом до 7 млн. гривень (включаючи всі серверні потужності). Все, що перевищить цю суму – за мій рахунок”, – заявив Дубілет, який зараз працює з порталом державних послуг iGov.

“Сподіваюся, мої слова не звучать голослівно. Все-таки досвід роботи з Приват24 і процесингом “Приватбанку” (найбільш навантаженими системами в Україні) у мене є”, – зазначив Дмитро Дубілет.

Читайте також:
Криза е-декларування: НАЗК у відставку не збирається, сервіс висить,
чиновники мучаться

Як повідомляла “Новинарня“, з наближенням 31 березня – дати завершення другого етапу подання електронних декларацій держслужбовцями, сайт НАЗК перестав витримувати навантаження, як і під час “першої хвилі” восени 2016 року.
Соцмережами ширяться повідомлення від чиновників, які кілька днів поспіль не можуть заповнити декларації через технічні проблеми на сайті.

Другий етап електронного декларування в Україні стартував із січня 2017 року. Він охопить ще понад 700 тисяч нових декларантів, у тому числі частину освітян та лікарів. Е-декларації подаватимуть усі публічні службовці України.
У жовтні 2016, під час першої хвилі декларування веб-сайт НАЗК через велику кількість запитів також працював нестабільно, зокрема голова ВР Андрій Парубій не міг подати декларацію кілька днів.

Торік уряд виділив на функціонування Агентства 605 млн. грн. – як заявляв міністр юстиції Павло Петренко, НАЗК “не виправдало ці кошти”. При цьому Агентство досі не провело перевірку е-декларацій, оприлюднених у 2016-му.

Бюджет НАЗК на 2017 рік становить 162,8 млн. грн.

НАЗК працює вже рік, і протягом усього часу його керівники є одними з найбільш високооплачуваних держслужбовців в Україні.
Так, з квітня по вересень 2016 року Наталія Корчак отримала понад 700 тис. грн. Кожен місяць їй нараховувався оклад – 35 тис. грн, 50% від окладу – у вигляді надбавки за вислугу, 100% окладу – надбавка за інтенсивність і ще 100% окладу – у вигляді премії.
У липні і вересні члени агентства отримали по 250% премії, крім окладу і надбавок.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна