ВРП тимчасово відсторонила ще двох “суддів Майдану”

 

Суддя Дніпровського райсуду Києва Неля Ластовка та суддя Вишгородського райсуду Київської області Володимир Підкурганний тимчасово відсторонені від обов’язків. Про це повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ Вищої ради правосуддя.

“Це випливає з рішень третьої дисциплінарної палати про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності та внесення подання до Вищої ради правосуддя про їх звільнення”, – ідеться в повідомленні ВРП.

Зазначається, що рішення ухвалено 27 березня.

“Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.
Строк дії відсторонення судді від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про його звільнення з посади або скасування рішення дисциплінарної палати”, – інформує ВРП.

 

Як відомо, Ластовка і Підкурганний – так звані “судді Майдану”.
16 червня 2016 року ВРП відкрила дисциплінарну справу стосовно Нелі Ластовки, оскільки 23 січня 2014 року вона позбавила права керування транспортом на чотири місяці водія за поїздку 29 грудня 2013 року до “Межигір’я”.
Щодо Володимира Підкурганного аналогічну дисциплінарну справу відкрили 15 вересня 2016 року – за словами заявника, він “прийняв рішення про накладення адміністративних стягнень на осіб, які були учасниками масових акцій протесту” 2013-2014 років.

Адвокат “Автомайдану” Роман Маселко щодо судді Нелі Ластовки 27 березня повідомив: “Цікаво, що на минулому тижні її було переобрано головою [Дніпровського районного] суду. І після цього судді дивуються, чому їх усіх асоціюють з суддями, які є повністю дискредитовані. Просто хоча б їх головами не обирайте”.

“Нагадую, Неля Ластовка винесла мінімум три рішення про позбавлення прав керування учасників поїздки до “Межигір’я” 29.12.13. Унікальністю нашої справи було те, що, відповідно до рапорту, водія зупиняли на Володимирському узвозі (центр Києва), а протокол складено за “незупинку” на вул. Богатирській (виїзд із Києва). Але це не мало для судді жодного значення. Я переконаний, що всі судді які виносили рішення щодо поїздки до Межигіря діяли на підставі вказівки і жодні докази про невинність водіїв не брались до уваги”, – пише Маселко в соцмережі.

“На жаль, ВРП відмовилась викликати екс-голову цього суду – Хіміча – та хоча б запитати його про ймовірний вплив. Але сьогодні ВРП буде розглядати питання про відкриття дисциплінарного провадження щодо нього”, – додав адвокат “Автомайдану”.

Читайте також:
ВРП звільнила “суддю Майдану” та три десятки суддів “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна