Шокін хоче поновитися на посаді генпрокурора через суд

 

Колишній генеральний прокурор Віктор Шокін намагається через суд поновитися на посаді. Відповідний позов він подав 13 березня до Вищого адмінсуду.
Як розповіла “Українській правді” головний спеціаліст прес-служби суду Галина Гаєвська, розгляд призначено на 10 квітня, о 15:30.

“У своїй позовній заяві він (Віктор Шокун) просить визнати незаконними та скасувати постанову ВР України про надання згоди на звільнення президентом Віктора Шокіна з посади генпрокурора України.
Також він просить визначити незаконним і скасувати указ президента від 3 квітня 2016 року про звільнення з посади генпрокурора і указ президента від 23 червня 2016 року №269/2016, а також про поновлення його на адміністративній посаді”, – повідомила Гаєвська.

Як відомо, в указі Порошенка №269/2016 вноситься доповнення до попереднього указу про звільнення Шокіна: документ доповнено словами “згідно з поданою ним заявою”.

Читайте також:
Рада відставила Шокіна, який встиг звільнити Сакварелідзе

Як відомо, Віктора Шокіна звинувачували в розвалі гучних справ проти людей Януковича, гальмуванні резонансних розслідувань, через що ЄС змушений знімати санкції з чиновників періоду Януковича. Відставки генпрокурора вимагали зокрема США.
16 лютого президент Петро Порошенко у своєму зверненні повідомив, що попросив генпрокурора Шокіна подати у відставку. Шокін написав таку заяву і пішов у відпустку, з якої повернувся 16 березня. Відтоді відбулося кілька акцій за відставку генпрокурора та проведення відкритого конкурсу на цю посаду.
Заступник генпрокурора – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявляв, що у ГПУ продовжуються звільнення слідчих, які вели справу “діамантових прокурорів” Корнійця і Шапакіна, звинувачених у корупції. Також Сакварелідзе розповідав про ділові зв’язки генпрокурора і “діамантових прокурорів”. У Корнійця були вилучені копії особистих документів Шокіна, серед яких паспорти, документи на нерухомість.
29 березня стало відомо, що генпрокурор Шокін в день голосування за його відставку звільнив свого заступника Сакварелідзе. Тоді ж Верховна Рада дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

Як відомо, раніше на посаді генпрокурора неодноразово поновлювався через суд Святослав Піскун.

Читайте також:
Рік тепловізора Шокіна. То було сплановане і погоджене згори інсценування, – Касько

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна