Російський “Сбербанк” оголосив про продаж “дочки” в Україні

 

“Сбербанк Росії” домовився про продаж своєї української “дочки” консорціуму за участю латвійського Norvik Banka і білоруської компанії.
Як передає “Новинарня“, про йдеться в прес-релізі російської фінустанови, поширеному російськими ЗМІ ввечері 27 березня.

“Сподіваємося, що рішення про продаж нашого дочірнього банку сприятиме розблокуванню його офісів і відновленню нормальної роботи, що дозволить клієнтам банку продовжити безперешкодно користуватися послугами одного з найстабільніших та ефективних банків в Україні і створить основу для його подальшого розвитку”, – йдеться в повідомленні “Сбербанку” РФ, що належить державі.

Зазначається, що ПАТ “Сбербанк” (Україна) має достатні кошти для виконання зобов’язань перед приватними й корпоративними клієнтами.

“Прискорений продаж українського банку призведе до фіксації збитку по вкладеннях у капітал дочірнього банку, який відіб’ється на звітності “Сбербанку” за РСБО. У той же час на рівні консолідованої звітності групи “Сбербанку” вплив угоди на звітність по МСФЗ не буде матеріальним”, ідеться в релізі.

Як відомо, активи “Сбербанку” складають чверть банківської системи Росії. Засновник та основний акціонер — Центральний банк Російської Федерації (Банк Росії, 51 % акцій).

Читайте також:
Нацбанк ввів санкції проти “дочок” російських банків

ПФУ припиняє виплати пенсій через “дочки” російських держбанків

Нагадаємо, в Україні триває громадянська кампанія проти функціонування філій російських банків із державним капіталом (VS Bank, БМ Банк, Сбербанк, ВТБ, Промінвестбанк та ін.), яку зокрема підтримує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як інформувала “Новинарня“, активісти “Азовського руху”, “Правого сектору” та ін. пікетували головний офіс “Сбербанку” в центрі Києва, вимагаючи припинення роботи фінансової установи країни-агресора. Активісти замурували центральний вхід до фінустанови бетонними блоками. Акції проти філій російських банків проходили і в регіонах.

Рада нацбезпеки ухвалила рішення щодо санкцій проти таких банків паралельно з блокадою “торгівлі з ОРДЛО”.

Раніше ЗМІ писали про те, що в Росії “Сбербанк” почав визнавати “паспорти” так званих “ДНР” і “ЛНР”.
Українська “дочка” фінустанови заявила, що не визнаватиме такі документи на території України.

27 березня “Національного корпус” оголосив про тимчасове розблокування роботи відділень “Сбербанки” в Україні, зазначивши, що блокада успішно досягла завершення першого стратегічного етапу та анонсувавши наступний етап банківської блокади. “Її масштаби розширяться до повного припинення роботи всіх філій кривавого “Сбербанку Росії” в Україні”, – сказано в повідомленні радикалів.

Читайте також:
НБУ готовий накласти санкції на “Сбербанк Росії” за паспорти ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна