ПФУ припиняє виплати пенсій через “дочки” російських держбанків

 

Пенсійний фонд України з 1 квітня припиняє виплату пенсій українським пенсіонерам через дочірні структури російських державних банків в Україні.

Згідно з повідомленням прес-служби ПФУ, пенсіонери будуть автоматично переведені на обслуговування у відділення “Укрпошти” за місцем реєстрації до моменту, коли вони оберуть для обслуговування інший банк.

Рішення пов’язане з указом президента України та рішенням РНБО від 15 березня, якими, зокрема, заборонено розміщувати державні кошти (до них належать і пенсії) у дочірніх структурах російських держбанків.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Петро Порошенко 16 березня своїм указом ввів у дію санкції щодо “дочок” російських державних банків в Україні, включаючи “Сбербанк”, “ВіЕс банк”, “Промінвестбанк”, “ВТБ банк” і “БМ Банк”, терміном на 1 рік. Санкції становлять собою заборону на виведення капіталу на користь материнських структур, включаючи надання і погашення кредитів, розміщення коштів на коррахунках, виплату відсотків і дивідендів, повернення субординованого боргу, розподіл прибутку і капіталу, але при цьому не зачіпають розрахунків через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізації й продажу фінустанов.

Читайте також:
Нацбанк ввів санкції проти “дочок” російських банків

Нагадаємо, вже тривалий час в Україні триває громадянська кампанія проти функціонування філій російських банків (VS Bank, БМ Банк, Сбербанк, ВТБ, Промінвестбанк та ін.), яку зокрема підтримує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як інформувала “Новинарня“, активісти “Азовського руху”, “Правого сектору” та ін. пікетували головний офіс “Сбербанку” в центрі Києва, вимагаючи припинення роботи фінансової установи країни-агресора. Активісти замурували центральний вхід до фінустанови бетонними блоками. Акції проти філій російських банків проходять і в регіонах.

Рада нацбезпеки ухвалила рішення щодо санкцій проти таких банків паралельно з блокадою “торгівлі з ОРДЛО”.

Раніше ЗМІ писали про те, що в Росії “Сбербанк” почав визнавати “паспорти” так званих “ДНР” і “ЛНР”. Українська “дочка” фінустанови заявила, що не визнаватиме такі документи на території України.

Читайте також:
НБУ готовий накласти санкції на “Сбербанк Росії” за паспорти ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна