Опозиціонера Навального в Москві посадили на 15 діб за мітинг проти Медведєва

 

Тверський суд Москви в понеділок заарештував російського опозиційного лідера Олексія Навального на 15 діб за непокору поліцейському під час антикорупційної акції 26 березня.

За даними росЗМІ, Навальний говорив, що не підписував протокол за статтею 19.3 КпАП (непокора законному розпорядженню співробітника поліції). За його словами, він дізнався про це звинувачення «перед самим від’їздом з ОВС в суд». Політик наголошував, що не чинив опору поліції.

Раніше за другим обвинуваченням (організація несанкціонованого мітингу) Навального оштрафували на 20 тисяч рублів (близько 9,4 тис. грн за поточним курсом).

Засідання було призначено на дев’ятій ранку, але почалося тільки близько полудня.

На суді політик просив допитати прем’єр-міністра Дмитра Медведєва як «організатора» протестів 26 березня, але його клопотання відхилили.

Навального затримали на мітингу “Він нам не Дімон” 26 березня. Поліція також затримала 17 співробітників очолюваного Навальним “Фонду боротьби з корупцією”.

ОНОВЛЕНО. Симоновський суд Москви заарештував главу виборчого штабу Олексія Навального Леоніда Волкова на 10 діб – також за “непокору”.

Мітинги в неділю пройшли 26 березня в 97 містах Росії, багато з них закінчилися масовими затриманнями (загалом затримано понад тисячу людей). На учасників складали адміністративні протоколи, у двох випадках були порушені дві кримінальні справи.
Підставою для мітингів стало корупційне розслідування Навального щодо прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

Читайте також:

“Хто не скаче – той медведь!” Протести проти корупції влади в РФ завершилися масовими арештами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна