На Донеччині розбився український військовий вертоліт, є загиблі. ВІДЕО

 

У районі населеного пункту Малинівка, що неподалік Краматорська, розбився військовий гелікоптер Мі-2. Катастрофа в Донецькій області (підконтрольна територія) сталася в неділю, 26 березня, інформує прес-центр штабу АТО.

“За попередньою версією, падіння повітряного судна сталось внаслідок зіткнення з лінією електропередач”, – ідеться в повідомленні, що з’явилося після 17:00.

Внаслідок аварії є загиблі.

ОНОВЛЕНО. За попередніми даними, загинули п’ять осіб – троє членів екіпажу і два пасажири. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
За його словами, аварія сталася після 15:00.

Загинули полковники Валерій Мельник і Віктор Калитич, підполковник Євген Волошин, капітан Дмитро Мовчан і старший лейтенант Дмитро Кондул.

Зазначається, що наразі для з’ясування та уточнення причин авіаційної катастрофи та евакуації загиблих членів екіпажу на місці падіння вертольота працюють чергові сили пошуково-рятувального забезпечення та група офіцерів штабу антитерористичної операції.

За фактом падіння гелікоптера призначено розслідування.

Мі-2 (кодова назва НАТО — Hoplite) — радянський багатоцільовий гелікоптер, розроблений ОКБ Міля на початку 1960-х років. Широко застосовується для виконання різноманітних цивільних і військових завдань у понад 35 країнах.
У салоні вертольота можуть розміститися 10 або 8 (у військовому варіанті) пасажирів.
Масове виробництво вертольотів Мі-2 завершилося в Росії 1992 року.

Читайте також:
У Росії розбився військовий гелікоптер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна