Радник Трампа Флінн обговорював незаконну видачу Гюлена Туреччині, – ЗМІ

 

Колишній радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн обговорював із турецькими міністрами питання екстрадиції мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого в Туреччині вважають організатором минулорічного путчу.
Як передає “Укрінформ“, про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на колишнього директора ЦРУ Джеймса Вулсі та інші джерела.

За словами Вулсі, він був присутній на нараді у вересні, де інші учасники, в тому числі тодішній радник Трампа Флінн, обговорювали вислання Гюлена назад до Туреччини, уникаючи процедури екстрадиції США.

Вулсі розповів, що зустріч відбулася в готелі Essex House в Нью-Йорку. Сам екс-директор ЦРУ прибув в середині розмови, згодом назвавши її “приголомшливою і, ймовірно, незаконною”.
Після цього Вулсі повідомив про розмову тодішньому віце-президенту Джо Байдену через їх спільного друга.

Інші джерела, поінформовані про зустріч, сказали, що ідея повернення Гюлена була гіпотетичною, а сам Вулсі назвав її “наївною”.

Представник Флінна повідомив, що “генерал Флінн жодного разу не обговорював будь-які незаконні дії, позасудових фізичних переміщень або будь-які інші подібні дії”.

Як відомо, Гюлен, який живе у США, спростовує причетність до спроби перевороту в Туреччині минулого липня. При цьому в Туреччині тривають арешти десятків тисяч його гаданих прибічників.

Читайте також:
Помічники Трампа могли узгоджувати виборчий компромат із Росією, – CNN

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна