Порошенко: Сьогодні на східному українському кордоні захищається майбутнє Європи

 

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості збереження єдності Євросоюзу та заявляє про те, що Україна на своєму східному кордоні захищає європейське майбутнє.
Про це йдеться в привітанні глави держави з нагоди 60-річчя підписання Римського договору, оприлюдненому 25 березня.

“Шістдесят років тому з підписанням Римських договорів започатковано історію найуспішнішого інтеграційного проекту – Європейського Союзу. Його успіх – відданість спільним цінностям, свободі, демократії, верховенству права, і головне – повага до людської гідності. Це те, що стало основою миру в Європі. Це те, що заклало підвалини економічного процвітання. Це те, що завжди об’єднувало Україну з ЄС”, – стверджує Порошенко.

За словами президента, цей день ще раз нагадує “про важливість збереження єдності та рішучості дати відсіч усім спробам зруйнувати європейську ідею”.

“Сьогодні, коли на східному українському кордоні Європи захищається європейське майбутнє, цінуємо європейську солідарність та підтримку. Вітаю наших партнерів і впевнений у нашій спільній перемозі!” – написав Порошенко.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше 25 березня лідери країн Євросоюзу в Римі ухвалили нову декларацію, в якій окреслили основні напрямки посилення єдності та роботи ЄС на наступне десятиліття.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна