Вибухи на артскладах у Балаклії тривають і після “ліквідації”

Попри повідомлення Міноборони про повну ліквідацію пожежі на 65-му ракетно-артилерійському арсеналі в Балаклії (Харківська область), ввечері 24 березня вибухи на складах озброєнь тривають, хоч і нижчої інтенсивності.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Держслужбу з надзвичайних ситуацій.

Станом на 20-ту годину 24 березня на технічній території військового арсеналу у м. Балаклія Харківської області спостерігаються вибухи з різною інтенсивністю (приблизно 1 вибух на 5 хвилин)”, – ідеться у вечірньому зведенні ДержНС.

За даними відомства, роботи з ліквідації наслідків надзвичайної тривають. газопостачання в місті Балаклія відключено. Тимчасово призупинено рух транспорту по залізничній станції Балаклія та організовано за резервною схемою. В прилеглих до місця надзвичайної ситуації районах заборонено рух автомобільного транспорту. Нацполіцією виставлено 14 блокпостів для відводу автотранспорту на під’їздах до зони евакуації.

“Для підтримання правопорядку у районі події, недопущення можливих випадків мародерства підрозділами Нацгвардії організовано роботу 16 піших патрулів (50 військовослужбовців), 2 рухомих патрулі на важкій техніціпідрозділами Служби правопорядку у Збройних силах України – 7 піших патрулів та 2 рухомих екіпажі”, – інформує ДержНС.

За інформацією МОЗ, поранено 2 особи та 1 особа загинула.

Нагадаємо, надвечір 24 березня заступник міністра оборони заявив, що пожежа на складах припинилася, залишилося ліквідувати наслідки в місті.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території 65-го ракетно-артилерійського арсеналу оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на кількох майданчиках 65-го ракетно-артилерійського арсеналу став диверсійний акт із застосуванням безпілотного літального апарату.

Було евакуйовано майже 36 тисячі людей із Балаклії та навколишніх сіл.

Створено 10-кілометрову межу зони небезпеки можливого розльоту боєприпасів, відселено навколишні села. Повітряний простір у радіусі 40 кілометрів від місця пожежі на артскладах у Балаклії закрито.
Посилено режим прикордонного контролю на південно-східному напрямку.

Читайте також:
Пожежа на складах озброєнь у Балаклії:
рвуться снаряди, версія – диверсія. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна