Штаб АТО: за минулу добу ворог п’ять разів застосував безпілотники, є загроза терактів

 

Минулої доби, 23 березня, в зоні проведення антитерористичної операції зафіксовано п’ять випадків використання противником безпілотників. Крім того, бойовики використовують заборонені Мінськими угодами важкі озброєння.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

“Нехтуючи всіма домовленостями досягнутих вході зустрічі контактної групи у Мінську, противник продовжує застосовувати заборонене озброєння та безпілотні літальні апарати. (…) Впродовж минулої доби зафіксовано п’ять випадків використання незаконними збройними формуваннями безпілотних літальних апаратів у районах населених пунктів Ясинувата, Опитне, Піски та Велика Новосілка”, – зазначено в зведенні.

Варто зазначити, що смт Велика Новосілка розташована приблизно за 50 км від лінії розмежуваня.

“Вночі противником по позиціях Збройних сил України в районі населених пунктів Авдіївка та Зайцеве було застосовано важке артилерійське озброєння калібром 152 міліметри, міномети калібром 82 міліметри, РПГ, великі крупнокаліберні кулемети та стрілецька зброя”, – також інформує штаб АТО.

“Такими діями противник порушує Мінські домовленості, а також підтверджує факт щодо планування та здійснення терористичних актів проти мирного населення та підрозділів ЗСУ”, – констатують у штабі.

Очевидно, що повідомлення про використання противником БПЛА подано в контексті версії про диверсію з повітря при підпалі артилерійських складів у Балаклії на Харківщині.

Читайте також:
Ситуація в зоні АТО ускладнюється

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна