Пожежа на артскладах у Балаклії ліквідована, – МОУ

 

Пожежу на артилерійських складах Міноборони біля міста Балаклія Харківської області повністю ліквідували.
Про це надвечір у п’ятницю, 24 березня, повідомив заступник міністра оборони Ігор Павловський на брифінгу в Балаклії, передає УНІАН.

“Пожежу припинено на арсеналі повністю… Зараз відбувається ліквідація наслідків пожежі”, – сказав він.

За словами генерал-лейтенанта Павловського, наразі говорити про суму завданих збитків рано, оскільки відбувається оцінка наслідків надзвичайної ситуації.

“Далі відбудеться розмінування… Основна маса боєприпасів розірвалася, залишилися на території [арсеналу]. На сьогоднішній день – це протягом місяця-двох буде тривати лише розмінування цієї території”, – зазначив Павловський.

Як повідомив заступник міністра оборони, зараз на 65-му арсеналі проводиться додаткова розвідка для проведення остаточної інвентаризації по об’єктах, що вціліли, також тривають роботи щодо локалізації можливих місць спалаху. Зокрема, працюють пожежні та саперні підрозділи, інформує прес-служба МОУ.

“Що стосується збитку, який на сьогоднішній день… Проробляємо проходи до сховищ, до всього, щоб провести нормальну інвентаризацію, порахувати, вийти на ті показники, які ми сьогодні маємо у зв’язку із цим лихом”, – додав генерал Павловський.

У свою чергу перший заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій України Олег Мельчуцький зазначив, що триває гасіння пожежі на території самої Балаклії.

“Наступна задача, яку виконують рятувальники пожежно-рятувальних підрозділів – це гасіння пожеж на території міста Балаклії, а також підвезення води для безперебійної роботи пожежних підрозділів Міноборони, які задіяні в гасінні пожежі”, – зазначив заступник голови ДСНС.

ОНОВЛЕНО. Відомо про одну загиблу жінку та п’ятьох постраждалих осіб.

Про першу поранену стало відомо ще вдень 23 березня, її з пораненням у скроню госпіталізовано до Харкова.
Другу поранену – 78-річну жінку- знайшли в п’ятницю під час проведення подворових і поквартирних обходів. Як повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я Харківської ОДА Галина Сіроштан, у постраждалої забій головного мозку, травма ноги і руки.

За словами Сіроштан, також постраждала жінка 88, вона теж у лікарні.

“До лікарів також звернулися двоє людей 41 та 45 років із травмами верхніх кінцівок. Це порізи, які були отримані під час розбору пошкоджень будівель, зокрема, скла”, – розповіла представниця ОДА.

У місті багато будинків пошкоджено снарядами, осколками, вогнем від пожеж.

Фото: Еспресо.TV:

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

НАТО долучиться до розмінування Балаклії, повідомив президент України Петро Порошенко.

“Євроатлантичний центр реагування на катастрофи вже активізував механізм залучення допомоги для гуманітарного розмінування в Балаклії. Дякуємо партнерам НАТО за оперативну реакцію на моє звернення”, – написав Порошенко у “Твіттері”.

Як відомо, напередодні він просив про допомогу НАТО.

Пожежний танк Міноборони. Фото: ФБ ГШ ЗСУ

Нагадаємо, сьогодні вранці в МОУ повідомили, що військові почали ліквідацію пожежі в Балаклії.
Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території 65-го ракетно-артилерійського арсеналу оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на кількох майданчиках 65-го ракетно-артилерійського арсеналу став диверсійний акт із застосуванням безпілотного літального апарату.

Було евакуйовано майже 36 тисячі людей із Балаклії та навколишніх сіл.

Створено 10-кілометрову межу зони небезпеки можливого розльоту боєприпасів, відселено навколишні села. Повітряний простір у радіусі 40 кілометрів від місця пожежі на артскладах у Балаклії закрито.
Посилено режим прикордонного контролю на південно-східному напрямку.

Читайте також:
Пожежа на складах озброєнь у Балаклії:
рвуться снаряди, версія – диверсія. ФОТО, ВІДЕО

Тука показав, якими снарядами диверсанти підпалюють склади озброєнь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна